Alexandra Blomberg

Alexandra Blomberg

Här kan ni läsa uppsatsen-  

Den interaktiva tavlan förskolan ur ett specialpedagogiskt perspektiv- pedagogers tankar kring den interaktiva skrivtavlan.

Av Lina Lennström och Jessica Liljedahl Ahlbäck, Malmö Högskola

http://www.smartklubben.se/dspace.mah.se/bitstream/handle/2043/13421/PDF%20Jess%20Lina.pdf?sequence=3

Skicka text och bild trådlöst från din mobila enhet till Notebook-programvaran för SMART Board

- Idag släpps "XC add-on for SMART Notebook software"


alt

XC add-on är ett komplement till Notebook 11 som möjliggör kommunikation mellan elevernas verktyg såsom surfplattor, datorer eller mobiltelefoner och SMART Board.

Om klassen exempelvis ska göra en tankekarta kan eleverna skicka sina ord och bilder direkt från sin surfplatta, smartphone eller dator upp SMART Board. I samma stund som eleven klickar sänd dyker texter och bilder upp tavlan.

Det är även möjligt för eleverna att fota saker utomhus och skicka in bilder och texter under pågående lektion.

Två av våra showcase-skolor har testat XC add-on under hösten och vi har fått fantastiskt positiv respons från både elever och lärare.

- Eleverna behöver inte längre räcka upp handen och vänta sin tur, säger en av lärarna en av Showcaseskolorna som har provat XC-add on tillsammans med sin klass. Alla blir delaktiga ett helt annat sätt och den här tekniken ger fantastiska möjligheter att utveckla undervisningen!

XC-add on möjliggör en integrering för arbetet mellan elevdatorer, SMART Board och äntligen kan man till en helhet kring digitala verktyg.

Se en kort intro film från Karl-Oskar skolan i Kalmar.

http://www.youtube.com/watch?v=6zL6APKzjXE&feature=youtu.be

Vill ni veta mer om detta maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det svävande tangentbordet är ett virtuellt tangentbord tavlan. Det är pratiskt att använda man ska skriva lite text tavlan.

Tryck knappen pennfacket för svävande tangentbord dyker den upp och kan direkt användas tavlan.

samma sätt som du förra veckan kunde välja vilka verktyg du vill ha i verktygsfältet, kan du även välja vilka verktyg du vill ha i de svävande verktygsfälten.

För att lägga till verktyg i svävande verktygen klickar du kugghjulet, längst ner i svävande verktygsfältet. Dra verktyg som du vill ha från den stora rutan till verktygslisten och för att ta bort ett verktyg drar du bort det från verktygsfältet.

En användbar funktion är rullgardinen, den är användbar för att lägga fokus en del av en sida. Den brukar bli en faborit hos många väldigt fort.

Ta fram ditt material en Notebook sida, klicka sedan rullgardinen, täcks din tavla av en rullgardin.

Dra ner rullgardinen genom att ta tag i sidans mitt och dra nedåt eller uppåt.

Förra veckan tipsade vi om att kunna flytta verktygsfältet. Under pilen som flyttar verktygsfältet hittar vi en bild ett kugghjul.

Klicka kugghjulet, får du fram en ruta med många olika verktyg. Klicka det verktyg du vill lägga till i verktygsfältet och dra det sedan till verktygsraden.

Vill du ta bort ett verktyg, drar du det från verktygsfältet och in i rutan, enkelt kan du anpassa verktygsfältet med dina favoriter.

Ibland kan det vara att man vill ha sina verktyg i Notebook längst ner tavlan istället för högst upp.

I vänstra kanten i Notebook hittar man ett kugghjul och under den en pil som pekar uppåt och nedåt. Klicka pilen ner flyttar sig hela verktygsfältet ner.

Nytt förlag med SMART Compatible Content. Polarfish är den senaste ut med  SMART kompatibelt material.

Du kan signera dig för ett fritt testkonto genom att in http://polarfishbooks.eu/sign-up/

Många av er känner till att man kan gruppera fler objekt, genom att markera objekten och sedan klicka listpilen och gruppera.

Det finns en enkel finess där man i NB 11 kan markera flera objekt och sedan "skaka" objekten och blir de automatiskt grupperade, enkelt och kul!

I verktygsfältet hittar ni ikonen webbläsare.

Den innebära att ni direkt i Notebook kan ta in en webbsida, t.ex. www.dn.se. Därifrån är det enkelt att dra och droppa in text till Notebook.

Webbläsarenär precis som ett vanligt objekt som man kan flytta, förstora, förminska mm.

Sida 1 av 36
Go to top