Mona Coldenberg

Mona Coldenberg

I denna  fil kan du lär du dig hur du gör egna sorteringsövningar med dina egna bilder och texter. Välj bakgrundsbild som passar till temat och välj sedan att sortera bilder blandat med text eller enbart text eller enbart bild beroende på vad som passar din elevgrupp bäst.

 

Alfred Nobel och hans Nobelpris, när och hur uppstod det,  vilka kategorier finns, var delas det ut och av vem? Många frågor tränas in med Nobelfilen och som avslutning på sista sidan ett Responsprov där du nyttjar elevernas digitala enheter och med ett knapptryck får du sedan en sammanställning på vad klassen kan när Nobeltemat ska avslutas. Vill du ändra någon på Lab-aktivitetena, lägga till frågor, ändra bakgrund eller annat så klicka på den lilla pennan uppe högra hörnet så kommer du i redigeringsläge. Lycka till!

Responsprov som är kopplat till den tidigare upplagda filen som heter Riksdagsvalet 2018. Hur klassen svarat  presenteras i stapel eller cirkeldiagram, så du ser där exakt hur många % som svarat rätt på frågan och hur många som valt andra svarsalternativ. I slutet på provet kan du få en sammanställning av alla elevers enskilda svar dokumenterade i en excelfil.

Då får du snabbt en tydlig bild av vad eleverna kan och vad som eventuellt behöver repeteras. Vill du själv lägga till eller ta bort något så går det alldeles utmärkt att redigera i provet precis som i alla LAB-övningar i SMART Learning SUITE.

 

En fil om vår älskade författare Astrid Lindgren, faktasidor, labsidor - som du själv enkelt kan ändra innehåll på om du önskar. När du gått igenom sidorna så kan du avsluta med ett prov som är skapat i Respons.

Eleverna gör provet på sina digitala verktyg i sin egen takt. Du får en fullständig redovisning hur resultatet för var och en är och med det en formativ bedöming hur du kan gå bör gå vidare. Med ett enkelt knapptryck presenteras och sammanfattas också elevernas resultat i ett excelark så du får en bra överblick vad var och en kan.

Lycka till!

Här finns svenska mynt och sedlar 2018. Du får också instruktioner hur du kan spara dem i "mitt innehåll" samt hur du kan göra en oändlig kloning av mynten och sedlarna.

Arbeta med Riksdagsvalet i Sverige 2018. Här hittar du bilder på partiledarna, partisymboler, statistik mm.  Flera olika  övningar som är skapade i SMART Lab där du ökar elevaktiviteten genom att nyttja alla olika digitala verktyg som eleverna har tillsammans med din SMARTtavla eller skärm.

Lab-övningarna ändrar du enkelt layouten på om du önskar, jag har valt den enkla enfärgade som kan passa alla men vill du ha mer färg och figurer så ordnar du det genom att klicka på pennan uppe i högra hörnan av sidan. Här kan du även ta bort och lägga till bilder, information om du vill.

Lycka till!

Gruppgenerator för klassindelning eller om du vill ha ord eller namn i alfabetisk ordning. Spara in i "mitt innehåll" så har du den nära till hands vid varje nytt tillfälle.

En uppdaterad fil med alla nya sedlar, mynt som gäller från och med 1 juli 2017 och även fakta om personerna på våra nya sedlar.

Se också i filen hur du kan spara ner alla sedlar och mynt till mappen "Mitt innehåll" i Notebook så att du har dem lättillgängliga vid alla typer av övningar där mynt och sedlar kan nyttjas.

 

Träna Världsdelarna med hjälp av ny funktion i Notebook 15.2,  Pop-up etiketter.

Lägg in valfri bild, markera olika delar av bilden, går även bra att lägga till kommentarer, undertexter till rubriken. Ett kryss syns då på etiketten.

Här hittar du bilder på de nya sedlar och mynt som kommer lanseras i Sverige under hösten 2015.

Spara in bilderna i "Mitt innehåll"  under Gallerifliken så har du dem tillgängliga när du behöver.

Gör oändlig kloning av sedlar och mynt när du arbetar med dem i ex matematiken så kan du få ut så många sedlar du önskar räkna med från ett och samma objekt.

Fyll på tankekartan med nya fakta. Skriv fakta eller ta in bild, ringa in så hamnar de i en ruta automatisk - dra sedan till rätt person.

För att göra fler tankekartor, nyttja Concept Mapping som du hittar i Notebook 15, under pusselbiten uppe i verktygsfältetl.

 

 

Sida 1 av 2
Go to top